Facebook koopt bedrijf dat ID-kaarten controleert met gezichtsherkenning

Facebook

Facebook heeft Confirm.io overgenomen, meldt TechCrunch. Dat bedrijf maakt software die een scan van een ID-kaart en gezichtsherkenning combineert, om de identiteit van een persoon te controleren. De bedoeling zou zijn dat deze technologie later ook in Facebook geïntegreerd wordt.

De huidige diensten van Confirm.io worden per direct stilgelegd. Het bedrijf wordt namelijk als geheel aan Facebook toegevoegd. De software werd tot nu toe gebruikt door onder meer bezorgstartup Doordash. Die startup verifieerde hiermee de identiteit van bezorgers.

Toepassingen

De software wordt binnen het sociale medium gebruikt om “de gebruikers veilig te houden”. Hoe dat precies gedaan wordt, is niet duidelijk. In theorie kan de technologie echter gebruikt worden om de identiteit van de gebruikers te verifiëren. Slachtoffers van hacks kunnen bijvoorbeeld nu al een ID-kaart naar het bedrijf opsturen, waar een medewerker de identiteit met de hand controleert. Zo kun je na een hack weer toegang krijgen tot je account.