Google vernieuwt Google Account en komt met nieuwe functies voor beveiliging en privacy

Google heeft Google Account vernieuwd met onder meer nieuwe functies. In Account zijn al je privacy- en beveiligingsinstellingen bij elkaar gebracht, zodat je je eigen voorkeuren op kunt geven. De nieuwe versie moet het gebruik er van nog eenvoudiger maken, stelt Google in een blogbericht.

De nieuwe variant heeft nu een zoekfunctie, zodat je gemakkelijk de juiste instelling kunt vinden. Verder is er een sectie Ondersteuning toegevoegd, waar je hulp kunt krijgen voor veel voorkomende taken. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van je opslag. Community-experts geven antwoord op dit soort vragen.

Google-Account

Privacy

Google heeft verder een overzicht gemaakt met al je pivacyinstellingen. Daarmee krijg je meer inzicht in je eigen account bij Google. Ook kun je aan de hand van Activiteitsopties gemakkelijker bepalen wat voor soort activiteit er bewaard wordt in je account. Daar zit ook de nieuwe Privacycheck in, waarmee je je privacyinstellingen kunt doorlopen.

De Beveiligingscheck heeft tot slot gepersonaliseerde aanbevelingen gekregen. Dit was in oktober al zo, maar in de nieuwe versie van Google Account wordt prominenter getoond wanneer je iets aan je beveiliging kunt verbeteren. Zo kan er geadviseerd worden om de toegang tot je account te blokkeren vanaf een apparaat dat je al lang niet meer gebruikt.

De vernieuwde versie van Account is nu beschikbaar op Android. iOS en de website worden later vernieuwd.