Nieuw supersterk OLED-scherm van Samsung kan extreme omstandigheden aan

Samsung scherm

Een groot probleem met het scherm van je telefoon is dat hij nog wel eens wil breken als je hem laat vallen. Samsung Display heeft echter een scherm gemaakt dat hier veel beter tegen kan. Het scherm wist volgens het bedrijf namelijk grondige testen te doorstaan die gebaseerd zijn op militaire standaarden.

Het scherm werd bijvoorbeeld 26 keer achter elkaar van 1,2 meter hoogte laten vallen. Een gemiddeld scherm zou dat niet overleven, maar deze variant bleef normaal functioneren. Aan de voorkant en zijkanten zat niet eens schade. En ook na een val van 1,8 meter hoogte – dat is boven de militaire standaard – bleef het scherm normaal functioneren, zonder schade.

Daarnaast werd het scherm blootgesteld aan extreem hoge en lage temperaturen. En ook dat overleefde het scherm prima.

OLED

Het scherm zelf heeft nog geen naam. Wel weten we dat de display uit een flexibel OLED-paneel bestaat met een beschermlaag. Het scherm is niet van glas, maar van versterkt plastic. Dat moet breuken in het scherm voorkomen.

Het officiƫle testbedrijf van het Amerikaanse ministerie van Arbeid, Underwriters Laboratories, heeft het scherm goedgekeurd. Het is echter nog niet duidelijk wanneer we het scherm ook echt in een telefoon gaan zien.