Activity tracker Angel is geschenk uit de hemel voor creatieve developers

Hoewel Ron Brandsteder lange tijd anders beweerde, is het tegendeel al diverse keren bewezen: engelen bestaan uiteraard wel. Dan mag een engel onder de activity trackers niet ontbreken en dus komt de Angel armband als geroepen. Met name voor creatieve developers is deze witte wearable een geschenk uit de hemel!

De Angel armband is uitgerust met de keur aan sensoren waar je als self tracker vrolijk van wordt: bewegingssensoren, huidtemperatuur-, bloedzuurstof en hartslag metingen – aan alles is gedacht. Toch is de Angel niet te vergelijken met welke tracker op de huidige markt dan ook.

Het meest innovatieve van de armband is namelijk het businessmodel. De tracker is namelijk volledig open source en dat betekent dat het Israelische development team hun software, drivers en eigen apps volledig openbaar beschikbaar zullen stellen voor developers. Op deze manier is de Angel voor elke developer weer een ander device: van thermometer tot sportsgadget of zelfs een hulpmiddel om hartklachten te voorkomen.

Op het moment is het team vooral nog bezig om de hard- en software helemaal 100% te krijgen, alvorens ze de markt zullen betreden en de strijd met Nike, Fitbit en Jawbone op een geheel eigen manier aan zullen gaan./

Een prijs van de Angel is helaas nog niet bekend, maar hij zal wel in meerdere kleuren beschikbaar komen.