AIAIAI beveelt koptelefoons aan op basis van je muzieksmaak op Spotify

Oké, de naam van het bedrijf belooft in het Nederlands weinig goeds, maar geloof mij maar als ik zeg dat AIAIAI echt met iets tofs gekomen is. Het bedrijf heeft namelijk een tool gemaakt die een koptelefoon voor je aanbeveelt op basis van jouw Spotify Discover Weekly. Handig, of niet?

Spotify Discover Weekly kennen we eigenlijk allemaal wel. De playlist geeft je iedere week nieuwe muziek, gebaseerd op jouw muziekvoorkeuren. De dienst wordt veel gebruikt, dus waarom zou je het dan niet voor iets anders gebruiken? AIAIAI doet dat nu dus, met haar TMA-2 Discover tool.

De TMA-2 Discover tool raadt alleen maar AIAIAI’s eigen TMA-2-koptelefoons aan. Deze koptelefoons, die in 2015 geïntroduceerd werden, zijn modulair en worden opgebouwd uit losse onderdelen. Daardoor kun je zelf kiezen welke componenten je samen wilt voegen, om zo de beste koptelefoon samen te stellen. Er zijn echter behoorlijk wat opties, en de Discover-dienst kan daar dus goed bij helpen.

AIAIAI TMA-2 Discovery

De beste koptelefoon voor jou

Om de juiste koptelefoon te kiezen, log je in met je Spotify-account op de website. Vervolgens wordt alle muziek die in de playlist opgedeeld in genres, gemoedstoestanden en tempo. Voor elke categorie krijg je te zien hoe vaak je er naar luistert. Daarnaast kun je ook korte stukjes van ieder nummer beluisteren.

Het bedrijf geeft vervolgens op basis van de drie categorieën een suggestie voor de beste componenten voor jouw TMA-2-koptelefoon. De meeste dingen worden daardoor automatisch voor je gekozen, maar je kunt zelf de hoofdband, earpads en de kabel nog aanpassen. Ik moet zeggen: een erg toffe dienst!

AIAIAI TMA-2 Discovery