Animatiefilm van Super Mario Bros. verschijnt mogelijk in 2022

Er gaan al tijden geruchten rond over de een animatiefilm van de Super Mario Bros. En nu blijkt dat die geruchten waar zijn. Chris Meledandi, oprichter van studio Illumination, heeft tegenover Variety namelijk bevestigd dat de film in ontwikkeling is.

De film wordt gemaakt in samenwerking met Shigeru Myamoto, de ontwerper en producer van het spel. “We houden hem dichtbij bij de creatie van deze film. Ik heb nauwelijks zien gebeuren bij een verfilming dat de originele creatieve stem omarmt wordt zoals wij Miyamoto omarmen”, aldus Meledandri.

2022

De film zou in 2022 al kunnen verschijnen. “Het is een ambitieuze taak. De uitdaging is om dingen te nemen die zo dun zijn in hun originele vorm en diepte te vinden dat niet tegen hetgeen wat generaties aan fans mooi vinden aan Mario, maar ook organisch voelt en een structuur van drie delen kan ondersteunen.”

Hoe de film het uiteindelijk gaat doen, is nog even de vraag. Meledandri en Illumination maakten eerder onder meer de Despicable Me- en Minions-films, die het ontzettend goed deden onder het publiek. Maar er was ook voldoende kritiek op die films.