‘Apple stelt lancering eigen tv-dienst een jaar uit’

Het lijkt erop dat we nog even moeten wachten voordat we meer te weten komen over de nieuwe tv-dienst van Apple. Aan geruchten ontbrak het de afgelopen tijd niet, maar officieel nieuws laat langer op zich wachten.

Re/code laat dan ook weten dat de nieuwe tv-dienst nog niet aangekondigd zal worden tijdens de WWDC-conferentie van volgende week. De presentatie van de nieuwe Apple TV-settopbox zou wel gewoon doorgaan. Geruchten over een nieuwe tv-dienst van Apple doen al langer de ronde. Gebruikers zouden bijvoorbeeld live tv kunnen kijken via het apparaat en zou het ontvangen van streams ook tot de mogelijkheden horen.

Volgens anonieme bronnen gaat het allemaal nogal stroef wegens financiële en technische problemen. Het techbedrijf zou nog steeds in gesprek zijn met tv-zenders, maar op het financiële vlak lijken de partijen er niet uit te komen. Volgens Re/code heeft dat voornamelijk te maken met het afkopen van rechten, iets wat enorm veel tijd in beslag neemt. Daarnaast zou Apple tegen technische problemen aanlopen wat betreft het aanbieden van lokale tv-zenders aan Apple TV-gebruikers.