Apple verlaagt prijs Apple Watch en komt met nog meer bandjes

Apple heeft verschillende nieuwe bandjes voor de Apple Watch aangekondigd. Helemaal nieuw is een nylonbandje dat bestaat uit vier lagen en beschikbaar is in verschillende kleuren. Daarnaast komt er een zwarte versie van de metalen Milanese Loop en komen er nieuwe kleuren voor de bestaande siliconen en leren bandjes.

Het bedrijf heeft daarnaast de verkoopprijs van de goedkoopste Apple Watch (Sport) verlaagd naar 369 euro. De eerste Apple Watch ging in juli 2015 in Nederland in de verkoop. Het goedkoopste model kostte toen 419 euro. De andere modellen zijn, voor zover nu duidelijk is, niet goedkoper geworden.

De nieuwe bandjes zijn een mooie extra inkomstenbron voor Apple. Een half jaar geleden kwam Apple ook al met nieuwe varianten van bandjes voor de smartwatch, toen het ook nieuwe kleuren voor de Apple Watch zelf aankondigde.

Volgens Apple verandert één derde van de Apple Watch-gebruikers regelmatig de bandjes van zijn smartwatch. Het bedrijf beweert dat de Apple Watch de meest verkochte smartwatch ter wereld is. Marktonderzoek heeft dat al een aantal keer bevestigd, maar met concrete cijfers kwam het bedrijf niet.