Apple werkt aan uitbreiding Apple Pay: Onderling geld versturen moet makkelijker worden

Volgens bronnen van de Wall Street Journal is Apple in gesprek met diverse banken om Apple Pay uit te breiden. De betaaldienst van Apple werkt nu technisch gezien als vervanging van een credit- of debitkaart, maar moet in de toekomst ook te gebruiken zijn om onderling geld te versturen.

De technische details zijn nog niet bekend en niemand schijnt een idee te hebben hoe de uitbreiding precies moet functioneren. Wel haakt Apple in op een bestaande trend in de Verenigde Staten: startups als Venmo (PayPal) zijn enorm populair doordat ze het makkelijk maken om geld over te maken naar andere mensen.

In Nederland is dit al relatief makkelijk door de bruikbare mobiele apps van sommige banken. Maar Apple is wel in een unieke positie om dit nog toegankelijker te maken. Apple Pay, de betalingsdienst waarbij je gemakkelijk je iPhone of Apple Watch gebruikt om betalingen in winkels te doen, is overigens nog niet in Nederland beschikbaar.

De ontwikkeling komt niet geheel als een verrassing. Zowel Facebook als Google hebben beide al een dienst die het mogelijk maakt om vrienden of familie via je mobiel te betalen. Deze betalingsdiensten worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld samen te betalen aan een cadeau of de rekening op te delen van een diner.

Benieuwd wanner Apple Pay naar Nederland komt? Johan schreef onlangs een uitgebreide analyse van de nieuwe betaaldienst.