Apps moeten onveilige sex tijdens Carnaval voorkomen

Het is bijna zover, komend weekend mag je carnavalsoutfit weer uit de kast en is het 5 dagen lang feest. De laatste jaren gaat er met dat feest echter ook een steeds groter groeiend probleem gepaard: Onder de invloed van bier en plezier hebben veel carnavalvierders onveilige sex met elkaar, met SOA’s of andere vervelende aandoeningen tot gevolg. In Brazilië denken ze daar nu de oplossing voor te hebben gevonden.

De overheid sponsort daar een campagne waarbij diverse fake accounts zijn aangemaakt op dating apps zoals Tinder, Grinder en Hornet. Wanneer vreemden met de personages proberen te flirten, zien zij een mededeling die ze waarschuwt voor de gevolgen van onbeschermde vrijages.

Arthur Chioro, Brazilië’s minister van gezondheid zegt over de actie:

We need to reach young people. Heterosexual as well as homosexual young people. And to reach them today, with a direct, informative language, that clears things up, and calls on adolescents and young people to have safe sex that respects their partners

Naast de waarschuwingen in de apps roept de overheid ook op om een AIDS test te laten uitvoeren. Daarnaast worden er in Brazilië de komende carnavalsweek meer dan 70 miljoen gratis condooms uitgedeeld.