Audi is begonnen met de massaproductie van zijn eerste elektrische SUV

Audi e-tron SUV

Audi onthulde 3 jaar geleden een conceptversie van een volledig elektrische SUV. Gisteren begon het bedrijf met de massaproductie van het voertuig, meldt TechCrunch. De zogeheten e-tron quattro wordt echter pas op 17 september onthuld tijdens een evenement in San Francisco.

De fabrikant is de afgelopen jaren druk bezig geweest met de ontwikkeling van de auto. Daarbij zagen we met enige regelmaat updates over de afstand die het voertuig kan rijden en het ontwerp. We weten nu dat er vijf mensen in de auto passen en dat hij snel opgeladen kan worden met maximaal 150 kilowatt.

Eerder zei het bedrijf nog dat het voertuig een 95 kwh-accu zou krijgen die ruim 500 kilometer op een lading kan rijden. Inmiddels is dat aangepast naar ongeveer 400 kilometer. De kans is echter groot dat dit weer iets gewijzigd wordt tijdens het evenement waar de auto onthuld wordt.

Naar verwachting wordt de SUV vanaf eind dit jaar verkocht.

2020

Dit is overigens niet de enige volledig elektrische auto waar Audi aan werkt. De bedoeling is dat er in 2020 drie voertuigen in de e-tron gelanceerd zijn. Het gaat om een Gran Turismo met vier deuren en een compact voertuig.

In 2025 moeten er ruim 20 elektrische voertuigen en plug-in hybrides op de markt worden gebracht.