Bitwalking wil je betalen voor elke stap die je zet

Heb je er regelmatig moeite mee om genoeg te bewegen, dan is Bitwalking wellicht een goede motivatie om elke dag toch even naar buiten te gaan.

Bitwalking is namelijk een nieuwe applicatie die je geld geeft voor elke stap die je zet. Althans: eigenlijk is Bitwalking veel meer dan dat. Het is namelijk ook een digitale munteenheid en winkel waar je je Bitwalking-dollars uit kunt geven. Het principe is dus heel simpel: je installeert de app, loopt je een ongeluk, krijgt Bitwalking-dollars (één voor elke 10.000 stappen die je zet) en kunt deze dollars vervolgens dus uitgeven.

Dat klinkt als een leuke bijverdienste in ruil voor wat beweging, maar Bitwalking richt zich vooral op derdewereldlanden. De oprichters hopen er op deze manier namelijk voor te zorgen dat de mensen in deze landen een nieuwe inkomstenbron krijgen. In Malawi zijn er zelfs al speciale Bitwalking hubs, waar uitgelegd wordt hoe je de digitale munteenheid het beste kunt gebruiken.

Dat klinkt heel nobel, maar ook Bitwalking moet natuurlijk op zoek naar een verdienmodel. Volgens de BBC zoekt het bedrijf het vooralsnog in de hoek van de adverteerders, die bijvoorbeeld informatie over gebruikers kunnen kopen. Heb je bijvoorbeeld een sportmerk, dan is het op deze manier mogelijk om te analyseren hoe actief je doelgroep is. Zelfs als dat idee je er niet van kan weerhouden om met Bitwalking aan de slag te gaan zul je nog even geduld moeten hebben, want vooralsnog heb je een uitnodiging nodig om de app te kunnen installeren.