Slimme portemonnee Walli vertelt als je creditcard gestolen is

Walli portemonnee

De portemonnee Walli verbindt via bluetooth met een smartphone, waardoor hij er meteen een paar handige functies bij krijgt. Zo kan de Walli bijvoorbeeld een alarmbericht sturen naar je smartphone, als je de portemonnee ergens laat liggen. Maar je kunt ook een notificatie krijgen als je pinpas of creditcard te lang afwezig is uit de portemonnee, wat kan betekenen dat hij is gestolen.

De Walli gebruiktbBluetooth low energy om de afstand tussen de smartphone en portemonnee te bepalen. Een ingebouwde zoemer zal afgaan als de smartphone te ver weg is, terwijl de telefoon een notificatie afspeelt. Op deze manier weet je wanneer één van de twee ineens weg is. Een ingebouwde bewegingssensor zorgt ervoor dat je twee keer op de telefoon kunt tikken, om het alarm af te laten gaan. De knoopcelbatterij in de Walli houdt het een half jaar vol, voordat je hem moet vervangen.

De portemonnee ziet wanneer passen zijn verwijderd, en zal alarmslaan als een belangrijke betaalpas te lang afwezig is. Dit kan er immers op wijzen dat hij is gestolen. De behuizing schermt RFID-signalen af, waardoor dieven niet je persoonsgegevens draadloos kunnen ontfutselen. Het betekent overigens ook dat je een OV-kaart eruit moet halen om hem te gebruiken.

De Walli is op Indiegogo verkrijgbaar vanaf 89 dollar. Het streefdoel van 25.000 dollar is in elk geval al binnen.