Queen in virtual reality: Bekijk de Bohemian Rhapsody Experience

Bohemian Rhapsody Experience

Brian May, de gitarist van Queen, is een groot fan van VR. Het is dus ook niet vreemd dat hij met Google en Enosis VR aan de slag ging om een VR-app te maken. Die app, de Bohemian Rhapsody Experience, is vanaf vandaag beschikbaar op Android en komt binnenkort naar iOS, schrijft The Verge.

De app wordt beschreven als een “reis door Freddie Mercury’s (de zanger van Queen) onderbewustzijn”. Daarnaast moet het het gevoel simuleren dat je op het podium staat met de band. Maar de gehele video is animatie, dus nee je staat niet echt naar Mercury te kijken – helaas. De animatie ziet er echter mooi uit, waardoor dit eigenlijk geen probleem is. De app bestaat uit een interactieve video die je kunt kijken met een Cardboard, maar het is ook een 360-graden video die je zonder VR-bril kunt zien.

Bijzonder is dat de video een ruimtelijke versie van het nummer gebruikt. Het geluid klinkt alsof het overeenkomt met vaste punten in de wereld om je heen, dat verandert als je je hoofd draait. Daarmee krijgt de video nog net wat meer diepte.