Casio onthult opvolger van robuuste smartwatch: de WSD-F20

Casio WSD-F20

Smartwatches zijn ook heel goed buiten te gebruiken en dat realiseert Casio zich goed. Vorig jaar brachten ze speciaal voor de avonturiers onder ons de WSD-F10 uit en tijdens CES is de opvolger daarvan aangekondigd, de WSD-F20. Hoewel de twee qua uiterlijk vrij veel op elkaar lijken, zijn er een aantal interessante nieuwe features toegevoegd.

Om te beginnen: de WSD-F20 draait op Android Wear 2.0, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor smartwatches. Maar het meest opvallende verschil tussen de twee is dat deze versie een beschermende bezel heeft en iets grotere knoppen om bij je apps en tools te komen. Het 1.3-inch LCD-scherm is echter wel hetzelfde als bij de voorganger. En de smartwatch is ook weer waterbestendig tot vijftig meter.

Nieuwe apps

Een aantal verbeteringen vinden we verder in de ProTrek smartwatch-features. Het horloge kan nu namelijk meer activiteiten volgen, waaronder vissen, fietsen en sneeuwsporten. Ook zit er GPS in dit model die je locatie kan volgen, zelfs als je offline bent. Daarnaast is het mogelijk om kaarten te downloaden en deze zowel offline als online te bekijken. Met de Location Memory-applicatie kun je teksten toevoegen aan de kaart en locaties onthouden, zodat je weet waar je geweest bent.

Ook nieuw is de app Moment Setter. Deze app wil het monitoren van je activiteiten nog efficiënter maken. Je kunt de app helemaal personaliseren, waardoor hij belangrijke notificaties doorstuurt naar het horloge. Denk bijvoorbeeld aan de beste momenten om te gaan vissen of momenten waarop je het beste even rust kunt nemen.

Met de Moment Link-app blijf je verbonden met andere mensen in je groep. Je kunt elkaars locaties zien, zodat je niet verdwaald raakt en berichtjes naar elkaar versturen. Hier moet iedereen echter wel de WSD-F20 voor dragen.

De Casio WSD-F20 is vanaf 21 april te bestellen vanaf 500 dollar.