China en de Europese Unie werken samen aan 5G

Tijdens een forum voor economische ontwikkelingen in Beijing hebben de Europese Unie en China besloten samen te gaan werken om 5G verder te ontwikkelen. China en de EU investeren samen geld in het onderzoek dat nodig is om de 5G-netwerken te verbeteren.

Zowel China als de EU ziet het enorme belang van een stabiel 5G-netwerk in. Naar verwachting is er in 2020 30 keer zoveel internetverkeer als in 2010 en daarom wordt het 5G-netwerk niet alleen sneller, maar wordt het de fundatie voor de Internet of Things-markt. Eurocommissaris Günther Oettingerlegt uit waarom het zo belangrijk is:

5G will be the backbone of our digital economies and societies worldwide. This is why we strongly support and seek a global consensus and cooperation on 5G. With today’s signature with China, the EU has now teamed up with the most important Asian partners in a global race to make 5G a reality by 2020. It’s a crucial step in making 5G a success.

De EU en China gaan samen met de 3GPP samenwerken om ervoor te zorgen dat er één wereldwijde standaard komt voor 5G-netwerken. Ook gaan ze gezamenlijk onderzoek doen naar welke radiofrequenties zich het best lenen voor beide regio’s. Dit is niet de eerste overeenkomst die de EU sluit met Aziatische landen, eerder sloot het vergelijkbare overeenkomsten met Japan en Zuid Korea. Benieuwd naar wat 5G precies gaat betekenen? Lees dan dit uitgebreide artikel over de toekomst van mobiel internet.