De Google Home kan nu ook multitasken

Google Home

Google’s slimme speaker is weer een beetje slimmer geworden. De Google Home kan nu namelijk ook multitasken, ontdekte CNet. Daardoor kan het apparaat twee verschillende opdrachten tegelijkertijd uitvoeren.

Hoewel het bedrijf eerder al Routines beloofde toe te voegen – iets wat Siri en Alexa al kunnen – is dit iets anders. Bij Routines voeg je in de app scenes toe, waarbij een aantal acties uitgevoerd worden met een commando. Zeg je bijvoorbeeld “goedemorgen”, dan gaan de lampen en de verwarming aan.

Twee opdrachten

Maar bij het multitasken hoef je dit niet van tevoren toe te voegen in een app. Je kunt de Home simpelweg vragen om twee opdrachten tegelijkertijd uit te voeren. Vooralsnog blijft het ook bij maximaal twee opdrachten. En daar moet je wel apart een commando voor uitspreken. Zeg je dus “zet de lampen en de verwarming aan”, dan snapt het systeem dat niet.

Toch is het wel een handige functie. Je hoeft immers niet meer te wachten tot de Home klaar is met het aanzetten van de verwarming voor je je lampen aan kunt zetten. Je kunt het snel achter elkaar zeggen en het systeem handelt de rest af.