De GOQii fitness-tracker: Nu inclusief persoonlijke trainer uit India


GOQii komt met een nieuwe tactiek om hun gebruikers te stimuleren hun wearable te blijven dragen en te gebruiken. Het bedrijf koppelt je aan een goedkope, maar professionele persoonlijke trainer uit India, die jou data analyseert en je stimuleert om te sporten!

Aanbieders van wearable apparaten stuiten allemaal op een simpel probleem. Consumenten kopen hun prachtige, hippe fitness-trackers, laten deze nieuwe gadget aan hun vrienden zien en dragen de tracker vervolgens misschien een maand of twee. De lol is er dan vaak af, en mensen leggen het apparaat opzij. Hoe zorg je er nu voor dat klanten jou wearable kopen en dan ook blijven dragen?

Fitbit denkt gebruikers te motiveren door het delen van fitness data met vrienden, en er zo een competitie van te maken. Anderen zoals Jawbone zoeken het meer in design, of proberen meer mogelijkheden en functies aan te bieden waardoor het apparaat interessant blijft voor hun gebruikers.

Schermafbeelding 2014-03-18 om 11.23.19
GOQii komt met een nieuwe, ludieke strategie om consumenten te motiveren hun wearable te blijven dragen en te gebruiken, namelijk: het inzetten van echte, live personal trainers! Wat moet dan wel niet kosten zie ik je denken, maar door de taak uit te besteden aan Indiërs uit Mumbai, kan het bedrijf personal trainers aanbieden voor een relatief lage prijs.

GOQii geeft hun apparaat gratis weg aan consumenten en laat ze vervolgens $99 betalen waar ze zes maanden lang een persoonlijke trainer voor krijgen. Deze coach, die de persoonlijke data van gebruikers analyseert stuurt dagelijks berichtjes en belt een keer per maand.

Deze personal trainer helpt jou te motiveren om te blijven bewegen. Ze maken, aldus het bedrijf, geen gebruik van vooraf opgestelde scripts, maar zullen je op persoonlijke manier coachen en stimuleren. Het idee is dat er een band ontstaat tussen de gebruiker en zijn coach waardoor gebruikers meer gestimuleerd worden en minder snel een training over zullen slaan.

GOQii-coaches-e1395074458293

Het GOQii team uit Mumbai bestaat uit ruim 50 coaches die allemaal een achtergrond hebben in persoonlijke coaching, daarnaast hebben ze allemaal nog eens twee maanden gestudeerd over voeding en psychologie. Vanaf april zullen deze personal trainers starten met een beta-fase voor GOQii waarbij zo’n 1000 mensen in India worden gecoacht. Aan het eind van dit jaar wordt verwacht dat de dienst zal verschijnen op de Amerikaanse markt.

Hoewel het coach-systeem niet zozeer nieuw is, zijn dit soort diensten tot nu toe altijd erg duur geweest. Doordat GOQii zijn trainers in India zoekt, blijft de prijs laag en is de dienst toegankelijk voor iedereen! Zou jij een persoonlijke trainer willen die jou helemaal vanuit India begeleidt?