Dell accepteert nu ook bitcoin-betalingen in het Verenigd Koninkrijk

Het Amerikaanse technologiebedrijf Dell is een samenwerking aangegaan met ’s werelds eerste gereguleerde bitcoinbeurs Coinbase. Hiermee is Dell het eerste grote bedrijf dat bitcoin-betalingen zal accepteren in het Verenigd Koninkrijk.

Beide partijen laten weten dat de samenwerking positieve gevolgen heeft voor de klanten van zowel Dell als Coinbase. Vanaf nu is het voor consumenten in Canada en het Verenigd Koninkrijk mogelijk om producten te kopen met bitcoins. Volgens de bedrijven is de samenwerking een nieuwe stap in de richting van de veranderende klantbehoeften.

Zo zegt Coinbase oprichter Fred Ehrsam het volgende over de samenwerking:

Dell merkte dat een groot deel van de consumenten wilden betalen met bitcoins. Daarop hebben zij contact gezocht met ons om de behoeften van de consumenten zo snel mogelijk te vervullen.

De samenwerking tussen Dell en Coinbase is opmerkelijk. Gezien de cyberaanvallen op de bitcoins wordt de virtuele munt niet populairder. Zo werd eerder dit jaar Bitstamp gehackt en verloor het Chinese ‘wisselkantoor’ in bitcoins, Bter, ook al 1,5 miljoen euro na een cyberaanval.

Toch denkt Ehrsam dat de samenwerking een stap in de goede richting is en dat nog vele bedrijven zullen volgen. “Het is een volgende stap om de bitcoin wereldwijd te accepteren”, aldus de oprichter van Coinbase.

Eerder werkten de twee bedrijven al met succes samen om bitcoin-betalingen in de Verenigde Staten mogelijk te maken.