Walt Disney koopt deel van 21st Century Fox voor 52 miljard dollar

Disney

Walt Disney koopt een deel van de filmstudio 21st Century Fox voor 52,4 miljard dollar. Dat heeft The Walt Disney Company zojuist naar buiten gebracht. Naast de overname van de fimstudio’s van Twentieth Century Fox Film and Television krijgt Disney ook een aantal kanalen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India in handen.

Door de overname komen onder meer de animatieseries Family Guy en The Simpsons, evenals de superheldenfranchises X-Men en Deadpool bij Disney terecht. Marvel, rechthebbende van andere superhelden zoals Spider-Man en Iron Man, is sinds zeven jaar onderdeel van Disney.

In de verklaring maakt Disney ook bekend dat de huidige CEO, Bob Iger, in ieder geval nog vier jaar aan het roer blijft staan. Iger mag er onder meer voor zorgen dat de overname van 21st Century Fox zo goed mogelijk verloopt.

Disney neemt Fox Sports en Fox News niet over.

Streamingservice

In augustus werd bekend dat Disney in 2019 zijn eigen streamingsdienst wil opzetten. Het bedrijf wil zijn portfolio afkomstig uit Marvel (Spider-Man, Iron Man en meer), Lucasfilm (Star Wars) en Pixar (Toy Story, Finding Nemo, Cars) op deze dienst aanbieden.