Dit zijn de How To-tips waar we op Google het meeste naar zochten

Google How To

De kans is groot dat je wel eens een zoekopdracht op Google hebt ingevoerd die begon met “How To”. Bijvoorbeeld als je een lamp moest ophangen of je zelf een kastje in elkaar wilde timmeren. Maar naar welke instructies en tips zoeken we nu eigenlijk het meeste? De internetgigant heeft dat op een nieuwe website neergezet.

De website geeft aan wat je precies wilt repareren en waar we het meeste doen en leren, en dat op basis van waar je woont. Natuurlijk kun je ook op andere locaties zoeken, mocht je dat leuk vinden. Maar laten we voor nu eens naar Nederland kijken.

Overal ter wereld, dus ook in Nederland, wordt er het meeste gezocht op hoe je een muur, een deur of een raam moet repareren. Laten we dat weg, dan wordt er in Nederland met name gezocht op hoe je een lamp moet repareren, gevolgd door een wasmachine en de koelkast.

Kijken we naar regio’s wereldwijd, dan zien we dat mensen in Noord-Amerika en in het oosten van Azië vooral met hun wc’s bezig zijn. In landen in de voormalige Soviet Unie repareren mensen vooral wasmachines en in warmere klimaten is een koelkast van groot belang. En in Europa? Daar willen we vooral – net als in Nederland – onze lampen repareren.

Andere How To’s

Natuurlijk zoeken we bij How To’s niet alleen naar hoe we apparaten moeten repareren. Ook wordt er veel gezocht naar tips over koken, daten, kleding en gezondheid. Zo willen we veelal weten hoe we een ei moeten koken, hoe we indruk kunnen maken op een meisje, hoe je een vlinderdas moet knopen en hoe je gewicht kunt verliezen.

Per seizoen zijn er ook nog veel verschillen te zien in onze zoekopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het koken van asperges (vooral in maart), hoe je iemand mee vraagt naar een schoolfeest (vooral in maart en april) en hoe je gewicht verliest (vooral in juli en de winter).