Google Car kan dankzij nieuwe technologie met voetgangers praten

Hoe weet je als voetganger of fietser of een zelfrijdende auto je voorrang gaat geven of niet? Dat is een goede vraag, maar Google denkt er een antwoord op te hebben.

De techgigant heeft namelijk patent aangevraagd op een techniek die ervoor moet zorgen dat de auto kan communiceren met andere weggebruikers. Via verschillende signalen kan de Google-auto bijvoorbeeld laten weten dat hij van plan is om voor een voetganger te stoppen of dat hij van plan is om voorrang te nemen. Dat laatste is op dit moment in principe nog niet aan de orde, want tijdens de huidige tests is de auto van Google nog erg voorzichtig.

Schermafbeelding 2015-11-29 om 12.37.58

Het patent werd ontdekt door The Washington Post. Hierin is tot in detail te lezen hoe Google het systeem wil implementeren. Zo zou het de bedoeling zijn om kleine schermen op de voor- en zijkant van de auto’s te monteren. De techgigant zou ook overwegen gebruik te maken van een speaker of een robothand om bepaalde signalen naar voetgangers te communiceren, maar Google laat niet doorschemeren welke van de drie opties op dit moment de voorkeur heeft.