Google Photos laat je je foto’s van je ex verbergen

Google Photos

De slimme algoritmes van Google Photos bieden de gebruiker steeds meer handige mogelijkheden. Zo hoef je niet meer al je foto’s van je ex weg te gooien, als je niet zo’n zin hebt om hem of haar te zien. Android-gebruikers kunnen na een update van de app simpelweg een persoon verbergen.

Verborgen personen duiken niet meer op in de lijst van personen, maar je wordt ook niet langer herinnerd aan evenementen die je deelde met die persoon. Google Photos heeft namelijk een functie waarbij je evenementen die exact één of meerdere jaren geleden plaatsvonden kunt herbeleven, vergelijkbaar met wat Facebook en Timehop doen. Maar veel mensen zitten niet te wachten om dagelijks te worden herinnerd aan hoe leuk het ooit was met hun ex.

De functie klinkt op het eerste gezicht handig, maar ergens is het ook wel eng dat het zo makkelijk wordt om personen uit ons digitale verleden te wissen (of te verbergen). En wat is de volgende tool die Google gebruikers van de Photos gaat bieden op basis van de slimme algoritmes?