‘Google werkt aan eigen KITT voor zelfrijdende auto’

Ongeacht dat Google’s zelfrijdende auto op zich al tamelijk handsfree te bedienen is, zou de zoekgigant toch hard aan het werken zijn aan een speciale versie van hun zoekmachine voor in de vierwieler, zo stelt Android Police. Een volgende uitbreiding van de Search app, die zoeken op het web en op je device met elkaar combineert. De nieuwe functionaliteit zou de naam ‘Android Eyes Free’ hebben gekregen, maar wordt intern liefkozend KITT (naar het systeem in Knight Rider) genoemd.

Hoewel Android Police benadrukt dat het hier om een gerucht gaat, is het natuurlijk bepaald geen onmogelijke ontwikkeling. Google is al langer bezig met het uitbreiden van hun zoekfunctionaliteit en het is een kleine stap om het ‘altijd luisteren’ van Google Glass en het activeren met de zin ‘OK, Google’ over te brengen naar de smartphone. Sterker, het schijnt dat er intern al enige tijd hevige discussie is, nadat soortgelijke functies verschenen in de Moto X.

Toch zal er nog flink wat werk moeten worden verzet, zou Google de smartphone echt volledig ‘eyes free’ willen maken. Naast het feit dat er veel meer tekst naar spraak zou moeten plaatsvinden (denk aan het voorlezen van e-mail of de kaarten van Google Now) zal er ook een behoorlijke slag moeten worden gemaakt qua hardware. Wat te denken van batterijduur en rekenkracht?

Desalniettemin lijkt De Grote G hard op weg om de nieuwe functionaliteiten rap in de markt te zetten. Bij Android Police namen ze alvast een schot voor de boeg hoe dat er uit zou komen te zien: