How Long Until en Radial bekroond tot beste smartwatch apps tijdens de finale van We Are Able

De winnaars van We Are Able, een smartwatch app wedstrijd van Numrush i.s.m. Samsung Nederland, zijn bekend! Gisteravond vond de zinderende finale van de competitie plaats bij Rockstart in Amsterdam. De 6 genomineerden mochten hun idee voor een nieuwe smartwatch app presenteren voor een jury bestaande uit professionals uit de Nederlandse tech wereld. Aansluitend werden de winnaars van de jury- en de publieksprijs bekend gemaakt.

Juryprijs beste app voor How Long Until

how-long-until-weareable

Tijdens de finale avond mochten zes genomineerde app ideeën hun idee pitchen voor de jury. Een spannende strijd, want de jury had flink de tijd nodig om hun top 3 te bepalen. Gelukkig waren ze het over de nummer 1 unaniem eens: How Long Until van de 20-jarige Bart Simons, studerende aan de Hogeschool van Amsterdam, ging er met de hoofdprijs vandoor.

IMG_2699

Zijn idee van een ‘countdown clock’ op je smartwatch, bijvoorbeeld als je de trein of een andere belangrijke afspraak moet halen, sloot volgens de juryleden namens iCulture, Androidworld en Samsung het beste aan op het gebruik op een smartwatch om je pols. Bart won met zijn inzending een Galaxy S5, Samsung Gear 2, en jaarabonnement op Bright Ideas.

Over de runners up was meer discussie bij de juryleden, maar  uiteindelijk werd bepaald dat het bijzonder mooie design van Amble, ‘een herinterpretatie van je horloge’ er met de tweede prijs vandoor ging. Time Wave, een app om bij te houden hoe lang je aan een bepaalde werkzaamheid besteed, pakte de derde plek. De app werd bedacht door Loes van der Blom en Erik van der Bas (Hogeschool Rotterdam).

IMG_2847

Radial wint de publieksprijs

radial-app-weareable

Het was lange tijd enorm spannend in de strijd om de publieksprijs waarop nog tot gisteren gestemd kon worden, maar uiteindelijk wisten de bedenkers van de app Radial het meeste stemmen voor zich te winnen. Met Radial wordt je gestimuleerd om weer eens wat vaker In Real Life met je vrienden af te spreken.

Geen like op Facebook of een snelle @-reply via Twitter, Radial stuurt je een alert op je smartwatch zodra één van je telefooncontacten, Twitter- of Facebook vrienden fysiek in de buurt is. Dat ziet je Samsung Gear op basis van jouw en je vriend zijn GPS locatie. Wanneer je het ‘vriendverzoek’ accepteert, krijg je de gelegenheid om via je smartphone direct een afspraak te maken met hem of haar.

Bedenkers van Radial zijn Michelle Tiam-Fook, Mark Toonen en Marten Kuipers, derdejaars CMD studenten aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Volgens de twee wordt dankzij deze app ‘social media weer echt sociaal’. Het is vooral handig als je ‘bijvoorbeeld alleen in de trein zit en behoefte hebt aan gezelschap’, aldus Michelle en Marten. Bekijk bovenaan dit artikel het hele interview dat we na afloop hadden met de winnaars, die vanavond naar huis gingen met een Samsung Level Over headphone.

IMG_2821

Runners up in de strijd om de publieksprijs waren wederom het fraai vormgegeven Amble (tweede prijs), ingezonden door studenten Cecil Kleine, Gerson Bouman en Dana van Brakel aan de Hogeschool van Rotterdam en het  Charmr (derde prijs) van Nelleke Hogendoorn, Natasja Bökkerink en Lana Vissers aan het St Lucas in Boxtel. Extra shout-out gaat dat ook naar de jongens en meisje van Amble, die gisteravond tweemaal op rij (!), tweede werden. 

Bekijk hier alle foto’s van het evenement, of de video met een overzicht van de avond en een interview met de winnaars!

IMG_2768