Interactieve smartphone applicatie helpt om je moestuin in leven te houden


Het is weer de tijd van het jaar; enthousiast beginnen velen mensen aan hun eigen moestuin met als doel hun eigen gekweekte groenten en fruit te eten; het is gezond en goedkoop, maar zeker niet makkelijk! Niet alleen moet je je plantjes goed verzorgen, ook kunnen ze wegkwijnen door de aanval van insecten of plantenziektes. Wat dan?

Een nieuwe interactieve smartphone applicatie genaamd The Plant Doctor biedt de oplossing door gebruikers te helpen in het accuraat herkennen en bestrijden van plantenziektes en -plagen.

De app is ontwikkeld door Scot Nelson, een patholoog op de Universiteit van Hawaï. Hoewel het niet de eerste applicatie is waarmee gebruikers hun planten kunnen redden is The Plant Doctor wel uniek. Gebruikers krijgen namelijk een diagnose van een echte expert (Nelson zelf), bovendien is de applicatie gratis! Nelson vertelt:

Other apps do not do that.They simply deliver canned text diagnoses, and if more is offered, there is a cost.

5-19-1
Gebruikers hoeven enkel wat gegevens in te vullen en een aantal foto’s toe te voegen zodat Nelson persoonlijk een diagnose kan stellen voor jouw zieke plantje. Vaak reageert hij al binnen drie uur (afhankelijk van de tijdszone), maar indien de app populairder gaat worden zou dit wel eens kunnen gaan veranderen.

Met behulp van de app heeft Nelson tot nu toe al boeren en tuinders van over de hele wereld geholpen met het bestrijden van plantenziektes. Ook jij kan zijn hulp inschakelen via de app, dikke kans dat  jouw moestuin dit jaar wél een keer in leven blijft!