Kuilen in de wegen van Panama City sturen eigen tweets

tweeting pothole

De kuilen in wegen vormen een groot gevaar in Panama City. Om dit gevaar te voorkomen werden de kuilen met motie-apparaten uitgerust. Als een auto over de kuil heen rijdt, wordt er automatisch een tweet verstuurd naar het Openbare Ministerie.

Hoewel de stad ook wel “The Dubai of Latin America” wordt genoemd, zorgen jaren van slecht wegenonderhoud voor veel kuilen in de weg. De tv-show Telemetro Reporta lanceerde het project “The Tweeting Pothole” en installeerde motie-apparaten in de kraters die de stad tekenen.

Telemetro Reporta werkt samen met reclame-bureau Ogilvy & Mather, die recentelijk ook straatvervuilers in Hong Kong voor gek zette , en verzamelt bekentenissen van bewoners die de hobbelige autoritjes zat zijn.

CDswxZ2VIAAaLh7

Het reclame-bureau probeert met humor en social media zo veel mogelijk mensen te bereiken, zo zegt Pinky Mon, vice president creatieve diensten van Ogilvy & Mather:

We are trying to use humor and technology to try to solve a problem that is not easy to solve.

Het project werpt wel zijn vruchten af: gebruikers hebben inmiddels zelfs aangegeven dat er straatmakers op weg zijn naar sommige ’tweeting potholes’.