Laat Apple je straks in-app content kopen als cadeautje?

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

In de App Store is het mogelijk om een betaalde app te kopen als cadeau voor andere iOS-gebruikers. Maar in-app aankopen, die kun je niet cadeau geven. In de toekomst komt daar echter mogelijk verandering in. Apple heeft zijn richtlijnen voor de App Store aangepast, waardoor dat wel mogelijk gaat worden. Dat meldt MacRumors.

Door de wijziging in de richtlijnen mogen ontwikkelaars een nieuwe functie in hun apps plaatsen, waarmee je als iOS-gebruiker in-app content kunt kopen als cadeautje. Vervelend, want steeds meer apps laten je de app tijdelijk gratis uitproberen en vervolgens de volledige versie kopen via de app zelf. En daardoor kun je zo’n app dus niet cadeau doen.

Inruilen

Volgens de regels mag dat nu dus wel. Degene die het cadeautje ontvangt kan hem echter niet inruilen voor geld. Mocht een cadeau worden ingeruild, dan mag alleen degene die het cadeau kocht geld ontvangen. Ook mag je de aankoop niet inruilen voor iets anders.

Hoe de cadeautjes precies worden afgehandeld, is nog onbekend. Mogelijk komt er binnenkort meer informatie voor de ontwikkelaars, waardoor ook wij meer te weten komen.