LG bevestigt productie van buigbaar display én een buigbare batterij

Schreven we vorige week nog over het gerucht, maakt LG direct een einde aan alle onzekerheid: het gaat op korte termijn starten met de massa productie van buigbare schermen. Direct achter dit nieuws aan volgde echter ook het nieuws dat LG een buigbare batterij in productie zal gaan nemen.

Twee korte klappen achter elkaar: met twee persberichten kort achter elkaar maakte het Koreaanse LG duidelijk dat de toekomst van de smartphone – volgens hen – tamelijk flexibel is.

Het was LG er kennelijk veel aan gelegen om de geruchten van vorige week direct te concretiseren, want nadat de wereld fluisterde over een buigbare smartphone, kwam de fabrikant amper 7 dagen na de eerste geruchten al met bevestiging:

“LG Display is launching a new era of flexible displays for smartphones with its industry-leading technology,” Dr. Sang Deog Yeo, Executive Vice President & CTO van LG Display

“Lead by example”, zo zullen ze bij LG hebben gedacht. Want het ligt natuurlijk voor de hand dat de markt voor dunnere, flexibelere displays met de opkomst van techniek in auto, huis en zelfs kleding alleen maar zal toenemen.

The flexible display market is expected to grow quickly as this technology is expected to expand further into diverse applications including automotive displays, tablets and wearable devices. Our goal is to take an early lead in the flexible display market by introducing new products with enhanced performance and differentiated designs next year“, aldus Yeo.

Eveneens niet meer dan logisch is dan ook dat de rest van techniek meebuigt. Zoals de batterij, bijvoorbeeld. Niet geheel toevallig volgde dus kort na de bevestiging vanuit LG Display ook innoverend nieuws van LG Chem, de batterij-tak.

Daar is men er in geslaagd om de traditionele, rechthoekige batterij te vervangen met liefst drie alternatieven: stepped, curved en cable. Die laatste zien we hieronder op de foto en spreekt behoorlijk voor zichzelf.

lg-chem-knot-battery

Het mag duidelijk zijn dat LG het voortouw wil nemen in het produceren van flexibele en compactere displays – en uiteindelijk dus smartphones.

Hoewel de ‘cable’-batterij in de komende jaren nog verfijnd moet worden, zijn de andere technieken (inclusief het display) dus al in productie genomen. Dat wordt een spannende winter zo!