Ook Google en Facebook hadden interesse in LinkedIn

Drie weken geleden werd bekend dat Microsoft LinkedIn overneemt voor 26 miljard dollar. Uit een document dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vrijdag heeft gepubliceerd blijkt nu dat dat niet het enige bedrijf was dat interesse had in het sociale netwerk. Er waren maar liefst vijf geïnteresseerden. En dat waren niet de minsten. Naast Microsoft, zaten daar ook Google en Facebook bij. Dat meldt Recode op basis van goed geïnformeerde bronnen.

Daarnaast heeft Salesforce in een interview laten weten dat het bedrijf ook interesse had. Het ging dan vooral om de wervingstak van LinkedIn. Salesforce kon het bedrijf echter niet overnemen door miljarden neer te leggen, maar moest geld lenen en deels aandelen aanbieden. Microsoft had het geld wel in kas en beloofde het bedrijf zelfstandig te laten opereren.

De interesse van Facebook en Google in het bedrijf was uiteindelijk minder concreet. Google had zijn interesse in maart laten blijken, maar kwam na enkele meetings tot een alternatief voorstel begin mei: een “commerciële samenwerking” in plaats van een overname. Facebook liet al tijdens de eerste meeting weten LinkedIn niet te willen overnemen.

Er is nog één andere partij die interesse zou hebben gehad, maar het is onbekend wie dat was.