Maak nu je persoonlijke Twitter jaaroverzicht van 2012

Ruim voor de meute uit publiceerde sociaal platform Twitter vandaag het jaaroverzicht 2012. Het Amerikaanse bedrijf – veel gebruikt voorbeeld van “de (2 van de) 3 V’s van Big Data” – was ook dit jaar weer veelvuldig in het nieuws. Van revoluties tot gouden medailles. Maar ook je persoonlijke jaar is in te zien! Je kunt je eigen jaar in tweets terugkijken en eens grondig analyseren!

De afgelopen jaren maakt Twitter er een gewoonte van om aan het eind van het jaar een blogpost te schrijven met duizelingwekkende cijfers, gevolgd door nog meer duizelingwekkende cijfers. Dit jaar heeft het team het duidelijk anders aangepakt: een kekke introductievideo en een gave interactieve landingspage:

Maar nog veel cooler is de persoonlijke breakdown die Twitter aanbiedt in samenwerking met de boys van Vizify. Welke onderwerpen sprak je het meest over en welke hashtags waren duidelijk je favoriet. Ook leuk: welke tweet leverde je uiteindelijk de meeste respons in replies, RT’s of nieuwe volgers op en welke volger is je meest loyale Twitterbuddy?

Overigens is het niet mogelijk om meer dan 3200 tweets terug in de tijd te kijken. Voor mij persoonlijk leverde dat een beeld op vanaf eind januari tot nu, maar ben je een die-hard kan het zomaar zijn dat je maar een paar maanden terug kunt spieken. Voor niet-Engelstalige gebruikers sowieso een beetje ruis, aangezien veelvoorkomende woorden als “het”, “maar” en “van” niet gefilterd worden. Och, ik heb in ieder geval mijn favoriete hashtag van het afgelopen jaar helder, haha…