Mark Rutte, DWDD en One Direction meest besproken op social media in 2015

2015 was het jaar van de aanslagen op Parijs, Mark Rutte en One Direction op sociale media. Uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door de social media analystetool Coosto bleek dat dit de meest besproken onderwerpen op social media van het afgelopen jaar waren.

Coosto analyseerde alle berichten die in 2015 werden geplaatst op fora, blogs en sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram. Hieruit bleek dat de top vijf van meest besproken nieuwsberichten alleen maar uit trieste nieuwsitems bestaat zoals de aanslagen op Parijs, de vluchtelingenstroom en de zelfmoord van de co-piloot van GermanWings.

orig_lijstjes_Nieuwsgebeurtenissen

Qua politici staat Mark Rutte met stipt op nummer, gevolgd door Geert Wilders en Barack Obama. Jeroen Dijsselbloem staat op nummer vier en op vijf staat Vladimir Poetin. Volgens Coosto was Rutte dit jaar het pispaaltje op Twitter omdat hij zich weinig profileerde terwijl de wereld in brand stond. Opvallend is dat, terwijl de Amerikaanse verkiezingen in volle gang zijn, Donald Trump en Hilary Clinton niet vaak werden besproken.

In de categorie van dagelijkse tv-programma’s staat De Wereld Draait Door (DWDD) op nummer 1. Dat heeft het programma mede te danken aan de aanslagen in Parijs. DWDD uitte zich op Twitter trots op een ‘recorduitzending’ over Parijs, wat veel twitteraars ongepast vonden. De talkshow Pauw en de soap Goede Tijden Slechte Tijden staat op nummer 2 en 3 in de lijst van meest besprokene tv-programma’s.

One Direction was de meest besproken artiest vanwege het vertrek van bandlid Zayn Malik gevold door Justin Bieber op plek twee. Ook Adele heeft een mooie plek in de top vijf door haar nieuwe album en reeks concerten die binnen no-time waren uitverkocht.

orig_lijstjes_artiestenier.