‘Microsoft werkt aan eigen draadloze oortjes onder codenaam Morrison’

microsoft

Microsoft werkt aan een eigen set draadloze oortjes onder het Surface merk. Het gaat om een project onder codenaam Morrison, stellen diverse bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf tegenover Thurrott.

Veel details zijn er nog niet over de oortjes. De Surface Headphones bieden echter integraties met Cortana en ruisonderdrukking, functies die waarschijnlijk ook naar de oortjes komen. Verder zou Microsoft werken aan het verbeteren van interacties tussen de telefoon en de oortjes, zodat het makkelijker wordt om content te lezen op de telefoon.

Codenaam

De codenaam is iets anders dan de meeste codenamen die we horen bij projecten van Microsoft. Eerder waren er al apparaten met astrologische namen, zoals Andromeda en Centaurus. De Surface Headphone kreeg echter de naam Joplin, waarschijnlijk gerelateerd aan Janis Joplin.

Naar alle waarschijnlijkheid komt de naam Morrison van Jim Morrison af, de zanger van The Doors. De oortjes gaan natuurlijk niet zo heten als ze op de markt komen, maar het is nog niet helemaal zeker wat de uiteindelijke naam wel wordt. Volgens de bronnen is de naam ‘Surface Buds’ genoemd.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft oortjes maakt. Eerder verkocht het bedrijf al oortjes bij zijn Zune muziekspeler. Wanneer de nieuwe varianten verschijnen, is onbekend.