Nieuwe Withings thermometer meet je temperatuur via je voorhoofd

Hebben je kinderen er ook zo’n hekel aan als je een thermometer in hun oor wilt stoppen om hun temperatuur op wilt nemen wanneer ze ziek zijn? De nieuwe Thermometer van Withings biedt uitkomst: het apparaat meet je lichaamstemperatuur via simper contact met je voorhoofd, in een recordtijd van 2 seconden.

Na een connected weegschaal, bloeddrukmeter en een bloedmooie smartwatch is dit de zoveelste productuitbreiding van het succesvolle Franse eHealth bedrijfje Withings. Tijdens de CES in Las Vegas, waar de thermometer vandaag gelanceerd wordt, heeft het device gelijk twee prijzen voor consumentenelectronica in de wacht gesleept, voor innovatie in ‘Fitness, Sport & Biotech’ en ‘Technologie voor een betere wereld’.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.38.25

De Withings Thermo beschikt over 16 sensoren en claimt van het opnemen van je temperatuur een ‘snelle, nauwkeurige en minder vervelende ervaring’ te maken. De informatie wordt vervolgens via Bluetooth verstuurt naar de Withings health app waarin al je data worden opgeslagen. Handig is ook dat je voor elk gezinslid in één app een account kunt aanmaken, en de gegevens dus direct aan de juiste persoon kunt koppelen.

De Withings Thermo zal later dit jaar in de verkoop gaan en krijgt een adviesprijs van €99,95.

withings-thermo-1