De Nissan Vmotion 2.0 heeft een design dat je gezien moet hebben

Bij autonome auto’s en conceptauto’s kijken we op het moment vooral naar technieken. Maar bij de Nissan Vmotion 2.0 wil je dat juist niet doen. Bij deze auto wil je namelijk vooral genieten van het ontwerp. De auto lijkt namelijk zo uit Minority Report of I, Robot te komen. En om het helemaal leuk te maken: volgens Nissan zelf is dit de kant die ze opgaan voor de volgende generatie sedans.

Dus laten we het dan ook direct maar over het design hebben. Op de voorkant van de auto vinden we het embleem van Nissan, en de lichten er omheen geven aan of de auto in autonome modus staat of dat de bestuurder rijdt. Eenzelfde soort verlichting vinden we ook aan de achterkant. Voorop vinden we ook de V-motion gril. Verschil is echter dat de gril deze keer niet alleen tot de neus van het voertuig komt, maar over de gehele lengte van de auto. Daarmee krijg je een scherpe rand die over de deuren heengaat.

De auto kom je in via deuren die we kennen van de Rolls Roys, zogenaamde ‘suicide doors’. Daardoor lijkt het voertuig binnenin lekker ruim. Auto’s met deuren als deze worden echter bijna niet meer gemaakt, en het is dan ook nog maar de vraag of we deze deuren ook in latere modellen gaan zien.

Naar binnen

Binnenin het voertuig vinden we een geheel nieuw scherm, namelijk een ultrawijd instrument waarmee je alles kunt besturen. Zowel de bestuurder als de passagier kan precies zien wat er op het scherm staat, zodat je ook samen de muziek kunt besturen. Zit je achterin de auto? Geen zorgen, want daar zit een kleiner scherm met dezelfde informatie. En de rest? De rest wil je eigenlijk gewoon zien.

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0

Nissan Vmotion 2.0