Nooit meer zoeken naar kaartjes, vanaf vandaag linkt Google direct naar evenement kaarten

Irritant. Wil je kaarten bestellen voor het concert van je favoriete band, verdwaal je op de website van bijvoorbeeld Ticketmaster. Vanaf vandaag hoeft dat niet meer, want Google stuurt je direct door naar de aankooppagina van tickets.

Google heeft bevestigd dat het deals heeft gesloten met AXS, Ticketfly en Ticketmaster, waarbij Google direct doorverwijst naar de ticket-pagina. Als je binnen Google zoekt op je favoriete band krijg je naast de standaard informatie ook gelijk de toeragenda’s van de band te zien.

Maar dit is nog niet alles. Naast de ticket- en toer informatie zullen ook de links naar hun social media accounts verschijnen. Zo kun je direct doorklikken naar de Facebook- of Twitter pagina van je favoriete band. Deze functie is niet heel relevant voor mensen die handig zijn met de juiste zoekwoorden, maar het helpt wel om onbekende social accounts te ontdekken.

Werk je veel met social media en wil je dat jouw accounts gevonden worden op Google? Check dan deze pagina en volg de instructies.