Obama enthousiast over eerste keer virtual reality

Zelfs de wereldleiders kunnen er niet meer omheen: virtual reality. Toen Obama afgelopen weekend een bezoek bracht aan Duitsland, kreeg hij samen met bondskanselier Angela Merkel de mogelijkheid om zelf virtual en augmented reality te ervaren, schrijft Inverse. En dat is hem goed bevallen, schrijft het online magazine.

Obama was in Duitsland vanwege een industrie- en technologiebeurs in Hannover. Daar kreeg de president van de Verenigde Staten een Cardboard voorgeschoteld (met google eyes – altijd leuk voor de foto’s) in combinatie met een Samsung Galaxy S7. In de bril bekeek Obama een app waarmee met behulp van een extra camera individuele vingers kunnen worden herkend, die vervolgens een kleur toegewezen krijgen. Volgens Inverse gaf de POTUS de kartonnen bril vervolgens aan zijn gastvrouw, Merkel, en hielp haar om hetzelfde effect ook te zien. Het online magazine schrijft dat dit de eerste keer was dat Obama VR of AR in het openbaar ervaart.

De bril is een geüpdatete versie van een standaard Google Coardboard. Om de virtuele wereld met de echte wereld te kunnen mixen, moet er namelijk een extra camera op de bril worden gemonteerd. Die wordt niet standaard geleverd bij de gewone versie van een Cardboard, dat alleen bestaat uit een stuk karton en een paar lenzen, waar je zelf je smartphone in moet stoppen.

De toepassingen waarbij een combinatie van VR/AR-technologie bij een Google Cardboard is wordt gemaakt, is niet nieuw. Met name in de gezondheidszorg heeft de bril verschillende keren het nieuws gehaald door de mogelijkheden die de combinaties van de technologie biedt. Zo werd het voor een bijna blinde vrouw begin dit jaar bijvoorbeeld mogelijk om weer rond te kunnen kijken. Eerder speelde een Google Cardboard al een belangrijke rol bij het redden van het leven van een vier maanden oude baby.

mARnoHy

PzgKIqz   egghPgzwfe4ptW

De foto’s bij dit bericht zijn afkomstig van floppyseconds.