Philips lanceert smartwatch en platform voor persoonlijke e-health

Philips heeft zijn platform voor persoonlijke gezondheidszorg, Philips Personal Health Program, gelanceerd. Het platform is gericht op mensen die snel gezondheidsrisico’s lopen, zoals mensen met diabetes. Het ecosysteem bestaat uit een app en verschillende apparaten die met elkaar kunnen samenwerken.

De reeks gezondheidsproducten van het bedrijf zijn vanaf nu te koop. Tijdens de IFA in Berlijn vorig jaar kondigde Philips deze lijn al aan. Het gaat onder andere om een smartwatch, en slimme bloeddrukmeter en een weegschaal. Het slimme horloge, de Health Watch, moet de centrale plek zijn om je gezondheid te monitoren. Het apparaat meet continu je activiteit, hartritme en slaap. Daarnaast kan het herkennen of je loopt, rent of fietst.

Door gebruik te maken van de producten en het platform, kan je de verzamelde gegevens over je gezondheid in de gaten houden. Met de HealthSuite app (iOS/Android) kunnen analyses over die data gedaan worden die inzichten moeten geven over hoe je meer kunt bewegen en een gezonde leefstijl kunt nastreven.