Pokémon Go is nu al een geldmachine voor de makers

Pokémon Go is nog maar een paar dagen in het buitenland beschikbaar – maar het spel blijkt nu al een absurd groot succes. Dat is volgens Venturebeat vooral duidelijk in de Verenigde Staten, waar de Pokémon-game een dag geleden verscheen. Daar stond het spel razendsnel bovenaan de lijst met populaire apps. Dat gebeurde maar liefst drie keer sneller dan bij het immens populaire Clash Royale.

De nieuwe Pokémon-game speel je in de echte wereld via augmented reality. Door naar locaties bij jou in de buurt te wandelen kun je met behulp van je gps-signaal de monstertjes vangen.

Pokémon Go staat al op een recordaantal Amerikaanse smartphones geïnstalleerd, maar kennelijk levert het spel ook ontzettend veel op. Na een paar uur stond de game bovenin de lijst met meest opbrengende apps, wat betekent dat er bijzonder veel in-app aankopen worden gemaakt.

En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de iOS-versie van Pokémon Go. Hoeveel Pokémon Go precies is gedownload en heeft opgebracht is nog niet duidelijk, maar als het spel zo populair blijft is het vermoedelijk een geldmachine voor ontwikkelaar Niantic.

Servers down

Die populariteit heeft overigens ook een keerzijde. Tot nu toe lijken de servers iedere avond te bezwijken onder de drukte.

De game is officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar en het kan zijn dat de makers vanwege de serverproblemen terughoudend zijn met de verdere uitrol. In een eerder artikel leggen we uit hoe je het spel toch stiekem nu alvast kunt spelen.