Problemen voor elektrische rijders: stekker vriest vast aan auto’s

Een aantal bezitters van elektrische auto’s stond de afgelopen dagen toch even raar te kijken toen de stekker van het laadsnoer vastgevroren bleek te zijn. De ANWB Wegenwacht heeft meerdere mensen hiermee moeten helpen de afgelopen dagen, al geeft een voorlichter van de ANWB aan geen verdere cijfers te hebben van hoe groot dit probleem is.

Als het je gebeurt als bezitter van een elektrische auto kun je volgens de ANWB het beste professionele hulp inschakelen, bijvoorbeeld de Wegenwacht, en niet zelf proberen de kabel te ontdooien. Dat is namelijk niet zonder risico en professionele monteurs weten hoe ze dit veilig en goed kunnen doen.

Voorkomen kun je het problemen volgens de automobilistenvereniging niet. Het is een probleem dat kan ontstaan als het flink vriest, aldus de ANWB. Fabrikanten van auto’s zouden er natuurlijk wel iets aan kunnen doen door bijvoorbeeld de aansluiting op de één of andere manier te verwarmen.

De ANWB vindt het moeilijk te zeggen of dit een groot probleem wordt nu er steeds meer elektrische auto’s op de weg komen, omdat het grotendeels afhankelijk is van de weersomstandigheden.