Qblinks: Een afstandsbediening voor je smartphone

Een afstandsbediening voor je smartphone: Het klinkt idioter dan dat het is. Want in sommige gevallen is het best handig dat je van afstand kunt switchen naar een volgend liedje in je Spotify app, of Siri kunt activeren. Bijvoorbeeld als je aan het sporten bent. Qblinks is het bedrijf dat dit mogelijk wil gaan maken.

Met een klein rond device bedien je je smartphone straks dus ook van een afstandje, maar het apparaatje beschikt over nog veel meer mogelijkheden. Zo is de QBlink ook een thermometer, en is het apparaatje uitgerust met LED lampjes die in verschillende kleuren beginnen te knipperen, bijvoorbeeld als je een notificatie van een bepaalde app binnen krijgt.

De Qblinks kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een foto van jezelf te maken, en je telefoon daarbij op afstand te plaatsen. En wanneer je je smartphone kwijt bent, kun je met het device een geluid laten afspelen zodat je hem makkelijk weer terug vindt.

Qblinks probeert op dit moment een startbudget van $35,000 bijeen te rapen via Kickstarter. Daar kun je de eerste editie van de afstandsbediening nu bestellen voor $29 dollar. Het is de bedoeling dat de eerste Qblinks in oktober van dit jaar op de post gaan.