Real time statistieken van je rijgedrag en parkeerplek tips met nieuwe app Automatic


Vorige maand kondigde Automatic een samenwerking aan met de slimme service IFTTT (‘If This Than That’). De dienst zou automobilisten in staat stellen automatische berichten of meldingen te versturen tijdens een bepaalde handeling of activiteit: if This (de handeling) than That (een automatisch bericht wordt verstuurd). Vandaag wordt de dienst ook daadwerkelijk op de ‘weg’ gebracht.

Naast het IFTTT systeem biedt de mobiele app van Automatic ook een aantal andere slimme diensten voor in de auto, waaronder real-time rij statistieken, het weergeven van parkeerplaatsen, en een automatische controle en diagnose van de motor.

De dienst werkt met een zogenaamde ‘dongle‘, die kan worden ingeplugd in de auto. Via Bluetooth 4.0 wordt het systeem gelinkt met de iOS of Android App die vervolgens een specifieke analyse toont van het rijgedrag van de bestuurder. Van het gebruik van het rem- en gaspedaal tot informatie over de versnelling en snelheid; de app toont het allemaal.

De service IFTTT stelt de automobilist bovendien in staat automatisch contact op te nemen met de garage, wanneer bijvoorbeeld de motor moet worden gecontroleerd. Ook is de dienst verbonden aan slimme apparaten thuis, hierdoor kan bijvoorbeeld het licht en de verwarming van je huis automatisch aan gaan wanneer je de straat inrijdt.

Slimme systemen in het huis kunnen steeds vaker worden bestuurd van buitenaf. Dat je auto nu echt onderdeel is van dit systeem is vrij nieuw. Door een automatische verbinding met de apparaten thuis, en het slimme IFTTT systeem hoeven automobilisten niet langer tijdens het rijden hun smartphone te bedienen om berichten te versturen of hun huishoudelijke apparaten in te stellen! Meer veiligheid op de weg dus, en bovendien heel prettig wanneer je thuiskomt in een verwarmd en verlicht huis.

w640-1