‘Roamingkosten in Groot-Brittannië komen na Brexit mogelijk terug’

In Europa kunnen we sinds 2017 gratis gebruikmaken van het mobiele internet, mits we in een Europees land zijn. Maar in Groot-Brittannië is dat na de Brexit mogelijk niet meer het geval. Als er een zogenaamde no-deal Brexit komt, komen die kosten voor de Britten mogelijk terug. Dat meldt Tweakers.

Bij een no-deal Brexit is er geen overeenkomst gesloten over het vertrek van het land uit de Europese Unie. De kosten die Europese mobiele aanbieders dan in rekening kunnen brengen bij aanbieders in het Verenigd Koninkrijk zijn dan ook niet meer gereguleerd. Na maart 2019 kunnen er dus weer extra kosten voor roamen voor de Britten komen.

Dat geldt ook voor ons, mochten wij naar Groot-Brittannië gaan. Britse providers kunnen Europese telecombedrijven namelijk ook weer kosten in rekening brengen als Europeanen daar roamen.

Beloftes

Er zijn al wel wat beloftes gemaakt op dit gebied. Zo hebben een aantal providers beloofd niet te gaan stoppen met gratis roaming. De Britse overheid zegt een maximum bedrag in te stellen voor de Britten als ze mobiele data verbruiken binnen de Europese Unie. Dat zou op 45 pond per maand uitkomen.