Samsung geeft gratis Gear VR weg bij Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Als Alcatel dacht het verschil te kunnen maken op de smartphonemarkt met zijn gratis virtual reality-bril dan zijn ze daar waarschijnlijk teleurgesteld na de aankondiging van Samsung van vanavond. Bij de aankondiging van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, de nieuwe vlaggenschippen van Samsung, werd namelijk bekend dat iedereen die het toestel vooruitbestelt een gratis Gear VR krijgt. Normaal kost de mobiele VR-bril 100 euro.

Samen met Google’s Cardboard, kan de Gear VR er hiermee voor zorgen dat heel veel mensen in aanraking komen met virtual reality. En dat kan weer voor zorgen voor een versnelling van de productie van content voor virtual reality. En als we het nog over de productie van content hebben: Samsung lanceerde vanavond ook een eigen 360-gradencamera: de Gear 360.

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hebben zelf overigens geen nieuwe baanbrekende functies. De toestellen lijken qua uiterlijk veel op hun voorgangers, ze zijn alleen sneller en hebben een betere accu. Daarnaast is het toestel waterdicht en heeft hij een optie om het scherm altijd aan te hebben staan met bijvoorbeeld een klok en agenda.

De camera is verbeterd op het gebied van het maken van foto’s in situaties met weinig licht en hij stelt sneller scherp. Afwezig is een 3D-touchachtige functie die Apple afgelopen jaar introduceerde met de iPhone 6S. Samsung ziet hiervan de meerwaarde (op dit moment) blijkbaar nog niet.

De toestellen worden geleverd vanaf 11 maart en het goedkoopste model kost je 699 euro. Tweakers heeft een uitgebreide preview online gezet van de toestellen.