Siri gaat Nederlands praten in toekomstige versie van iOS

Apple’s virtuele assistent Siri gaat in versie 8.3 van iOS eindelijk Nederlands ondersteunen. In de toekomstige versie van het besturingssysteem gaat Apple in totaal zeven nieuwe talen toevoegen aan Siri.

Volgens 9to5Mac zijn er in een nieuwe betaversie van iOS 8.3 maar liefst zeven nieuwe talen te vinden: Deens, Zweeds, Thais, Portugees, Russisch, Turks en Nederlands. Daarmee verdubbelt het aantal ondersteunde talen bijna tot 17 stuks.

Apple Watch

Een belangrijke reden voor die uitbreiding is de uitrol van de Apple Watch, later in het voorjaar. Een van de belangrijkste manieren om Apple’s smartwatch te gebruiken is immers de virtuele assistent Siri.

Volgens geruchten zou Apple er alles aan willen doen om de spraakbesturing dan optimaal te hebben en overweegt het voor het eerste een publieke test van het nieuwe besturingsysteem. Vooralsnog komen nieuwere versies van iOS eerst beschikbaar voor personeel en developers.

Het zal nog wel even duren voor dat iOS 8.3 voor iedereen beschikbaar komt. Op het moment is versie 8.2 namelijk nog niet eens gelanceerd, dus de verwachting is dat we een Nederlandse Siri niet voor de zomer zullen gaan zien.

siri NL