‘Smart sok’ laat ouders hun pasgeboren baby monitoren via smartphone


De tijd van een luidsprekertje op de koffietafel om de slaap van je pasgeboren baby te monitoren lijkt voorbij. Of het nu gaat om de Withings Baby Monitor of een slimme luier, ook het waken over de kleine wordt in de 21ste eeuw geslingerd. Een nieuwe sok, voorzien van slimme sensors, is de volgende in een rij van innovaties.

Het Amerikaans Owlet wil ouders een extra digitaal handje toesteken en hun slimme sok speelt daarin een sleutelrol. De sok is ontwikkelt aan Brigham Young University en wist intussen al $250.000 aan funding op te halen. Toch zoekt het bedrijf nog meer budget voor productie middels crowdfunding.

For babies, a lot of issues could block their air — from blankets on their mouth to their movement

Oprichter Jordan Monroe legt uit dat de sok op een geheel eigen wijze de gezondheid van je kleine spruit in kaart brengt. De sok meet namelijk het bloedzuurstof niveau via de huid. Op deze manier maakt de sok ademhaling, hartslag en temperatuur inzichtelijk op de smartphone van mama en papa.

De Owlet-sok ziet er op het eerste oog behoorlijk lomp uit, dus ik vraag me af hoe comfortabel het voor de kleine zelf is. De sensor is echter verpakt in zacht, waterbestendig materiaal, wat het comfort zou moeten verhogen. Daarnaast is het hele zwikkie dus te wassen.

Snelle beslissers tikken nu een Owlet-sok op de kop voor $159. De verkoopprijs komt uiteindelijk op $199.