Snapchat kan landschappen straks net zo goed herkennen als gezichten

Snapchat

Met Snapchat gaat binnenkort mogelijk landschappen net zo goed herkennen als je gezicht. Het bedrijf werkt namelijk aan een nieuwe versie van haar Snapchat Lenses (de bekende filters/maskers), waarmee dit mogelijk moet worden. Volgens The Information [€] wordt het mogelijk om met augmented-reality-animaties en objecten over je foto van bijvoorbeeld een aantal mooie bergen heen te plaatsen.

Op dit moment kun je met Lenses al bijvoorbeeld als sneeuw toevoegen aan je foto’s. De nieuwe functie is echter anders. Daarmee kun je namelijk echt virtuele objecten creëren, die de interactie aan kunnen gaan met de echte wereld.

Op dit moment wordt de nieuwe functie getest met een interne versie van Snapchat. Hoewel ze daar al vrij ver mee zouden zijn, moeten we nog wel even wachten voordat we er gebruik van maken. Het bedrijf is namelijk niet van plan om de functie op korte termijn uit te brengen.

Concurrentie voor Instagram

De nieuwe feature kan belangrijk zijn voor Snapchat, aangezien het veel gebruikers zou verliezen aan Instagram. Volgens onderzoek van TechCrunch daalde het aantal kijkers voor Snapchat Stories de afgelopen drie maanden met ongeveer veertig procent. Bij Instagram Stories zou het aantal juist zijn gestegen.

Instagram en eigenaar Facebook kopiëren de afgelopen tijd vrij veel functies van Snapchat, in de hoop deze concurrent uit de markt te stoten. Stories, een manier om dagelijkse videofragmenten bij te houden voor de gebruikers, is daar slechts één van. En de gekopieerde functies hebben vaak succes op Instagram.

Slecht nieuws voor het sociale medium, aangezien ze in maart dit jaar naar de beurs willen gaan. Mochten ze deze feature snel lanceren, dan bestaat de kans dat er weer meer gebruikers naar het platform komen. In ieder geval totdat Facebook het weer letterlijk kopieert en aan Instagram toevoegt.