Structure Sensor brengt 3D scans naar je mobile device

Een spannend nieuw project op Kickstarter: de Structure Sensor. De Structure sensor van Occipital kan objecten of zelfs complete ruimtes scannen en hier een 3D-beeld van maken.

De Structure Sensor is gemaakt voor de iPad. De sensor scant objecten, maakt hier 3D-files van en verzendt deze bestanden direct naar je computer. Je kunt deze objecten bewerken in een programma als CAD of je kunt een 3D-print maken van de scan. Leuk bijvoorbeeld om op vakantie scans te maken van kunstobjecten en deze later zelf in huis te kunnen zetten.

Ook kan de sensor hele ruimtes scannen. Om deze mogelijkheden te laten zien heeft Occipital een aantal leuke demo’s ontwikkeld. Zo is het mogelijk om in deze ruimte ¬†een spelletje spelen met een virtueel huisdier. Het is ook mogelijk om een virtuele bal te laten stuiteren in de virtuele kamer. Deze bal volgt de wetten van de zwaartekracht en reageert op de objecten in de scan. De bal zal dus niet door een virtuele tafel vliegen.

Opvallend aan de Structure Sensor is dat het hele project open source is. Iedereen wordt ook door de makers van Occipital uitgenodigd om eigen apps te bouwen of om aanpassingen aan de software te maken. Nieuwe demo’s, zoals de ballen en de huisdieren, worden ook aangemoedigd. Wanneer je het Kickstarterproject steunt, krijg je vervroegd toegang tot deze software. De eerste leveringen worden verwacht in december. Om dit project te steunen en voor meer informatie, klik hier.