Studenten bouwen robot naar beeld van Robyn, de zangeres die graag over robots zingt

‘Als je dan toch een robot gaat bouwen, waarom maak je er dan niet een die lijkt op iemand die veel van robots houdt?’ Dat moet de gedachte geweest zijn achter de Robyn-robot, een robot gemaakt naar het beeld van de bekende zangeres Robyn.

De Robyn-robot is het product van het Robot Project 2013 van de KTH, een technische universiteit in Zweden. Jaarlijks maakt een groep studenten hier een robot. Dit jaar is gekozen om een robot te maken die kan praten, zingen en dansen. De robot is geïnspireerd door verschillende nummers van Robyn als ‘Fembot’, ‘Robot Boy’ en ‘The Girl and The Robot’.

Once you gone tech, you ain’t never going back. Robyn – Fembot

Het doel van dit project is om de echte Robyn te laten omgaan met de robot, zowel fysiek als digitaal. Het project heeft echter ook een tweede doel: mensen eren die hun eigen weg durven te kiezen en de behoefte voelen om innovatie te stimuleren. In een blogpost zegt KTH: “Because without them, we would be stuck in a much less pleasant time.”

De robot, waar sinds het voorjaar aan gewerkt wordt, moet in januari af zijn. De echte Robyn heeft de Robot-Robyn echter al ontmoet. Bekijk in onderstaande video de ontmoeting.