Telegraaf waarschuwt na verdachte inlogpogingen: pas je wachtwoord aan

EXTRA-gebruikers van de Telegraaf krijgen een e-mail waarin hen wordt aangeraden om hun wachtwoord aan te passen. Aanleiding is dat de krant verdachte inlogpogingen binnen het computersysteem van de krant zag. Dat heeft een woordvoerder aan NU.nl laten weten.

De inlogpogingen vonden plaats binnen het computersysteem dat toegang geeft tot de betaalde EXTRA-artikelen en de digitale exemplaren van de krant. Een woordvoerder stelt dat daar onlangs verhoogde activiteit werd geconstateerd. Veel inlogpogingen vonden vanuit het buitenland plaats. In totaal werd er bij 6.000 accounts geprobeerd in te loggen.

Geen lek

Volgens de krant zijn er geen persoonsgegevens. Het computersysteem in kwestie bevat die namelijk niet. Ook zijn er geen wachtwoorden buitgemaakt. De krant vermoedt dat er geprobeerd werd in te loggen met e-mailadressen die eerder buit zijn gemaakt. Bij de krant zelf is er geen datalek geweest.

De krant is verder van plan om de e-mail naar alle EXTRA-gebruikers te sturen. Daarmee wil de krant hen wijzen op het gevaar van hetzelfde wachtwoord op meerdere plekken gebruiken.